Translate

2013. február 15., péntek

Mogyorószószos csirke

Ez tipikusan egy olyan étel, amit nehéz elrontani, viszont könnyű elkészíteni. Gyorsan megvan és isteni finom. Ha ruha lenne, azt mondanám, hogy alap darab.

Legfontosabb íz meghatározója a mogyoró vaj. Na, ez az amit nem szeretek túlzottan, meg nem enném vajaskenyérrel, de ha távolkeleti ízekre vágyom, akkor hoci-nesze van. Ilyenkor egyszerűen imádom.
Kis csirkehús felkockázva, pácoláshoz fokhagyma, gyömbér, só, kínai főzőbor és az elengedhetetlen burgonykeményítő. Ezt összekeverjük a hússal és várunk vele egy órácskát, majd kevés olajon megpirítjuk, de csak amíg kifehéredik. Ekkor félre tesszük és szintén kis olajon másfél percig pirítjuk a kockázott sárgarépát, majd hozzádobjuk a póréhagyma szeleteket és további fél percig pirítjuk.

Hozzátesszük a már megsütött csirkekockákat és beleteszünk másfél evőkanál mogyoróvajat és egy evőkanálnyi ketjap manis-t, vagyis karamelles édeskés indonéz szójaszószt. A harmónia kedvéért egy picike cukor még kell hozzá és egy kevéske halszósz, de csak annyi, hogy megfelelően sós legyen.
Ennyi az egész.

Hozzávalók
csirkehús
fokhagyma
gyömbér
kínai főzőbor
burgonyakeményítő
répa
póréhagyma
mogyoróvaj
ketjap manis
halszósz

3 megjegyzés:

wanna írta...

Meggyőző érvelés a mogyoróvaj mellett :), én sem használom gyakran, ezt viszont megkóstolnám.

Műkedvelő Hedonista írta...

Köszi Wanna!
És ez ennek ellenére több, mint finom.

Györgyi írta...

Ezt én is nagyon szeretem ebben a formában:)