Translate

2014. február 2., vasárnap

Saláta marinált vajhalból

Ígérem ez a recept egyszerű lesz, de zseniális. A vajhalat serpenyőben meg kell sütni apróbb, de egyenlő méretű darabokban, hogy mindegyik azonosan süljön át. Egy nagy darab esetében a külsejéhez képest a közepe teljesen más állagú lesz és ez nem a legjobb.

Ezt követően a hal darabokat még apróbbra kell törni. Lilahagymát, gyömbért, kevéske friss chilit össze kell aprítani, majd rizsecet, vagy almaecet, esetleg borecet, só, kis cukor és frissen őrölt bors keverékében marinálni kell a halat úgy húsz percig. Frissen vágott koriander levéllel kell a tetejét díszíteni. Ha valakinek van otthon mogyoró olaja, akkor érdemes azzal is picikét meglocsolni.

Ugye, hogy egyszerű és gyors? És, hogy finom-e? Tessék elkészíteni és mesélni róla.

Hozzávalók
vajhal
lilahagyma
gyömbér
friss chili
rizsecet
cukor, só, bors
koriander
mogyoróolaj

Nincsenek megjegyzések: